Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valår 2010

Inför vår allsmäktige Herre är vi alla lika,
men vi moderater tycker bättre om de rika.

Inför Kungen och Drottningen är vi alla undersåtar,
vi centerpartister älskar er som i jorden påtar.

Inför Jantelagen ska alla hålla en låg profil,
vi i FP har sedan länge anammat denna stil.

Inför Socialstyrelsen är alla mer eller mindre beroende,
det tror inte vi i KD och vi kan det där med troende.

Inför Ilmar Reepalu är judar ej önskvärda i skåne,
vi andra sossar håller käften och äter toblerone.

Inför begravningen är det lika bra att vara utblottade,
det ordnar vi i V om vi i valet skulle bli lyckligt lottade.

Inför klimathotet står vi maktlösa och uppgivna,
vi i MP ger oss inte förrän alla kärnkraftverk är rivna.

Alla människor har samma rättigheter och värde,
vi i SD saknar sådana människor som kallas de lärde.

 

 

 




Fri vers av Berra Bäver
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-02 13:53



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vi som verkligen vet att sätta färg på vristerna
är de som är med o verkar i syndikalisterna (?)
2010-05-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
En fullträff!
Mycket för
politiker att
ta till sig...
Nu! Innan
det är för sent!
2010-03-02

  Uppfångad
ah, där täckte jag på tio sekunder fem år av total ignorans av politiken!

Kul skrivet!
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver