Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett infall strax före hemgång...



Samtal i rymden (tankahaikusvit)


Månen blåste upp
sig, då kom där en stjärna
vilade på kind

klotrund som pilatesboll
"Du och jag har ingen koll..."

sade hon försagt
- Är platsen ej tillfyllest?
blåste upp sig mer

"Jag har tappat min balans -
kan du se den någonstans...?"

- Sorgsen är din sång
ändå är våren på gång...
vila dig, kära!

"Tusenåra var min färd...
Måne, var den mödan värd?"

Genom hastig tår
längtansfullt betraktade
han den stjärnans mitt

växlade nu färg, blev vit
krympte, växte, stor och röd...

- Skönare din glöd
än min, tröstade Månen
men stjärnan var död






Bunden vers (Tanka) av Caprice! VIP
Läst 660 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2010-03-05 17:30



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Fin stjärnsång!
2010-03-24

  Caprice! VIP
En riktigt skön metamorfos! ;-)
2010-03-22

  Måna N. Berger
Men döda stjärnor blir guldstjärnor! Grattis!
2010-03-22

  lodjuret/seglare VIP
infall som detta får gärna komma då och då till ynnest för envar möjlig läsare, texten förtjänte sina trenne, nej fyra, snödroppar
2010-03-22

    ej medlem längre
Ett stjärnregn över denna fina alster minst! Grattis!
2010-03-22

  Carola Zettergren
Men så föddes det en ny liten poetstjärna, där nere i kanten..GRATTIS!!!!
2010-03-22

  Monika A Mirsch VIP
en levande stjärna för en död - underbar färd mot världens mitt
2010-03-22

  Catharina Edin VIP
Toppen-tankor!
2010-03-22

    ej medlem längre
Det blir väldigt fint när man använder tankaformen i längre texter:) Snyggt!
2010-03-05

  Carola Zettergren
Hejdundrande applåder, himlar och planeter vad snyggt!:)
2010-03-05

  am
jag gillar det inspirerande sätt du skriver på, särskilt början..
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP