Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite kärleksfilosofi...


En värld utan kärlek


Tänk om det kunde räcka
att bara se sig i spegeln
med ömma blickar och varma léenden
om det räckte att bara kyssa sin egen hud
och pilla varsamt med sitt eget hår

Tänk om det kunde värma lika mycket
om man sade att man älskar sig själv
istället för att behöva höra det från någon annan
om man kunde bli lika lycklig
för en självskriven kärleksdikt om sig själv

Att vara utan behov av andras kärlek
och endast älska sig själv
skulle betyda fullständig trygghet
Aldrig behöva vara rädd att mista någon
eller någonsin drunkna i sorg

Men när jag tänker efter
Vad vore världen utan kärlek mellan individer?
om allt endast cirkulerade kring en själv
Likgiltigheten skulle lägga sig som ett täcke över världen
och endast lämna efter sig en färglös mörk avgrund

Vart skulle berusningen komma ifrån
om det inte existerade någon samhörighet
och ingenting att kämpa för?
om jakten och begäret slutade råda i oss
och vi varken kunde känna lycka eller sorg?


VAD vore vi då?




Fri vers av Susanna
Läst 1033 gånger
Publicerad 2005-11-03 12:09



Bookmark and Share


    tändsochslocknar
det går ett rys genom kroppen när jag läser den här och du fångar så många känslor med dina ord.
2005-12-12

  The Stargazer
Många fina och kloka ord. Jag tror att du har lite rätt i både det du skriver innan vändingen i mitten av texten och det efter - att älska sig själv är nog en bra grund för all annan kärlek. Bra skrivet, som vanligt.
2005-11-03

  swimsus@gmail.com
Tycker om såna här texter som du skriver..du funderar och analyserar med känsla och hjärta. Ja vad vore vi utan kärlek mellan individer? Det får vi nog aldrig svar på, då vi kräver det för våran överlevnad. Men det där med att älska sig själv o känna uppskattning för sig själv..Detta är hur viktigt som helst.
2005-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Susanna
Susanna