Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

några rader om tagande.








jag tog min egen oskuld
självsex, som det kallas
lika syndigt som att ta sitt eget
liv
enligt vissa religioner
men jag har aldrig varit religiös,
vad jag vet.
kanske är det
lite som svininfluensan
man vet inte alltid om man haft
en släng av det.

man förstår bara innebörden.

så när jag halvlåg där
på mitt badrumsgolv
spann skuldkänslorna
på högvarv.
precis som vid vilket annat
småbrott som helst. man också
kan tänka sig begå,
eller åtminstone förstå
innebörden av.

men istället för att ta sin oskuld
eller sitt liv
kan man också ta sitt förnuft till fånga
och på gott och ont
bota skuldkänslor
med hjälp av
healing
eller yoga.

så att man skuldfri
kan gå ut i livet
och som en ny människa,
göra större brott.

(utan att själv må
dåligt av det).




Fri vers av C.Degerfeldt
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-08 01:08



Bookmark and Share


  PPQ
hur kommer det sig att denna texkt inte fått några kommentarer då den är så bra
2010-04-04
  > Nästa text
< Föregående

C.Degerfeldt
C.Degerfeldt