Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vargatimmen

mellan natt och morgon finns en trött långsam dimma
en tid av stillhet och tystnad, den kallas vargatimma

en timme av eftertanke och bleka minnen
då världen håller andan och du känner utan sinnen

inget existerar allt är en saga blott
ett fulländat samspel mellan ont och gott

nu kommer flest nya liv att börja
nu får vi flest älskade att sörja

ett spädbarn som kämpar fram sitt första skrik
en döende kämpar mot sitt öde i panik

ångest och lycka vandrar hand i hand
tills solen kommit över horisontens rand




Fri vers av frostnypon
Läst 361 gånger
Publicerad 2005-11-03 19:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vackert!
\"When the daylight comes I\' ll be on my way\" (Ian Hunter)
2007-11-29

  ia VIP
Ett mycket bra flyt i texten, dina rim är mycket bra.
Det blir en fin stämning, ger läsaren lätt att förstå.
Mycket bra!
2005-11-03

  Per Rydberg
Ovanligt med en rimmad dikt, du gör det bra! Ett fint ämne - vargatimmen.
Talande motsatspar "fulländat samspel mellan ont och gott", "ångest och lycka vandrar hand i hand". Jag tycker om din dikt!
2005-11-03
  > Nästa text
< Föregående

frostnypon