Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är illa när tillockmed alteregot behöver ett...




Trolltyg på loftet nu när tomtarna deppat ihop

Lola har allvarliga funderingar på om det här med att vara eller att inte vara.
Att vara, det vill sig inte riktigt på något vis.
Jag är inte skapt för det här, varat.
Ett mumintroll vill jag vara, rund och mjuk och skönt bekväm överallt.

Tänk så mysigt att kunna stryka sig själv över den där
varma lena nosen och magen, jag skulle liksom passa bättre ihop med mig själv, då.

Och vad bra jag skulle ha det,  i hängmattan, när Lilla My gått och gömt sig, alldeles för mig själv. Ligga där och gunga, titta på molnen, dricka lemonad med sugrör och tänka på viktiga saker som händer i dalen, om fjärilarna och filifjonkan tillsammans, fast hon orkar bara med de broderade på kaffeduken men i allafall.

Lyssna till munspelet i fjärran, när solen värmt färdigt för den dagen. Gå på äventyr, långt in i den djupaste skogen, med snusmumriken mitt i natten och tända en lägereld och aldrig, vara mer än lagom rädd.  Jag vill vara ett mumintroll, så att jag kan passa ihop med mig själv!

Annars kan det allt vara, det här varat, 
det tycker jag nog.




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 291 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-03-09 20:34



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Mjuk och trygg känns den här texten, gillar:)
2010-03-12

  aol
underbar mjuk öm text, gillas verkligen,
2010-03-11

  Berit Robin Lagerholm VIP
Så gullig den här var Carola
Så innerligt mjukt varmt skriftat.
Tycker mycket om den här.
Ja låt oss vara i varat i Mummintrollland och bara vara.
En hängmatta kan man ju vara fler i.
Ler och tack för den här.
2010-03-10

  Diffusiaria
Mjuk och rar text.
2010-03-10

  Måna N. Berger
Låtom oss bli mumintroll! Jag vill vara en fri snusmumrik och spela munspel vid lägerelden i skogen, det varat önskar jag mig, och om du kommer dit ska vi sitta sida vid sida och glo in i lågorna och filosofera fridfullt samman..
2010-03-10

  walborg
Låter så mjukt och rart att få vara litet obekymrad och leva i nuet en stund, då och då i alla fall.
2010-03-09

  Suzy med punkterna
Lola-texterna griper tag och berör...........
2010-03-09

  Elaine.S VIP
Känner igen...

"Lyssna till munspelet i fjärran, när solen värmt färdigt för den dagen. Gå på äventyr, långt in i den djupaste skogen, med snusmumriken mitt i natten och tända en lägereld och aldrig vara mer än lagom rädd. Jag vill vara ett mumintroll, så jag kan passa ihop med mig själv!"



...och läser med lite nostalgi om mumintrollen...
2010-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren