Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad Odysseus


Mirakel (Silkesfjäril 2)

skörvingat liv
ännu slumrande
tryggvaggad
inom barnkammarväggar


så plösligt

mognadsminut

ett microskopiskt mirakel

mötande människoöga

luden larv - ett litet liv!
beträder scenen
i bländande rampljus
från solhav

omätbara millibar
fyller spädmjuka vingkapilärer

i häpnad
lyfter perpektiven
jord och himlen

en strimma av alltings besläktande
korsar synfältet

bevingar



© Marianne Kjellkvist









Fri vers av _Mian_
Läst 317 gånger
Publicerad 2003-10-03 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_