Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är jag?

En av de fyra första kallar man mig,

Hamnar så lätt på efterkälken, när de andra far runt,

Men jag bär på livskraft, ingen av de andra ens kan ana,

De tolv som är mindre än mig kretsar i grupper,

Runt vår moder tar vi oss tillslut även om det tar sin tid,

Men tid har jag gott om, är mitt i livet skull man kunna säga,

 

Tänk, det finns de som beundrar mig och de som oroas över min existens,

Det finns även dem som tvivlar på vem jag egentligen är,

De som förnekar min existens och inte ser att jag följer min egen bana

Andra har hedrat min genom att ge mig namn efter sina ledstjärnor och gudar

Jag syns från Europa och mitt vatten har frusit till is,

 

Vem är jag...




Fri vers av Io
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-15 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Io
Io