Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nedräkningen pågår, ligger på marken, slagen har inte upphört. Medvetenheten påväg in i en dimma. Kommer jag överleva, jag vet faktiskt inte.


V E M - V I L L - V E T A

Viet vet, varför vilsna vålnader vandrar.
Verkar vara var varelsens vardag.
Vara varsamma vid varandras väckelse.

Vi vågar visa varandra våra viljor,
Våra vågade visheter viskar vi vid vindens vägskäl.
Vågskålen väger verkligen valet villkorslöst.
Vem vågar vara värdsligt värdefull?

Vad vårdslöst valet var.
Vi ville vara vinnare.
Vara vinnare, värna varandra varsamt.

Vi var vårens vackraste vidunder.
Vi var vinterns vita varma val.
Världen vägrade vetskapen vi våldsamt vrålade
Vår väntan var villkorslös

Varsamt vilar vädjan
Värsta veckan väntar
Vågar vi vara vinnare?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Io
Läst 117 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-06 18:56



Bookmark and Share


  Foohexa
I fem stycken också naturligtvis :)
Vision eller varsel?
2022-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Io
Io