Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tankar om måleri, avbildandet där tomrummet mellan former spelar så stor roll. underligt nog. Ja, ni vet.




SELEKTIV TYSTNAD

Att skapa
former
är en
fråga hur
tydligt man
lyckas att
behärska  tomrummet

Mellanrummet
mellan
stillheten och larmet
mellan
mörkret och ljuset

för
vem kan måla
en öppen dörr
utan att
lyckas
avbilda tomheten
skriva
utan mellanslag

höra stillheten

utan selektiv tystnad

bir musiken utan pauser

 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 276 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-03-19 09:05



Bookmark and Share


  sulimaa
Nej det känns sant ...hur skulle det se ut utan tystnad och tomrum...proppfullt och övermärktigt utan struktur...tänkvärd text..
2010-03-19

    Melona
Nej,
det blir inte särskilt bra.
I måleriet blir gränserna, det ljusa mörka så kontrastrikt
och påtagligt. Du är fyndig där i sista raden, men jag tycker dikten
klarar sig bra utan den.

Denblirbättredå,menåandrasidansåförtydligardujuså.
2010-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth