Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plaska mot vår

ett klafsande grusdoftande lerstråk 

geggar och förlustar sig

när våren ställer sig mitt i vägen

hoppar retfullt jämfota i vattenpussarna

skvätter flinande och skadeglatt

hejvilt omkring sig

blåser på mig och får bilder att kittla i näsan

en massa knallfärgade stenkulor och

polkagrisrandiga hopprep

det där som kittlade mest

var nog ändå

den allra första tussilagon




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 197 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-03-19 20:12



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Tycker om bilderna du frammanar
2010-03-20

  Marlboroman/Hg VIP
Inte bland det bästa du skrivit. Men är ändå allt det "I love about Z".
2010-03-20

  Caprice! VIP
Mysig vårdikt som påminner en hel del om min... ;-)
Men du har en mycket bättre titel. I min får man lyssna sig fram lite mer...
Efter din sköna seger i motvind, för att inte säga motstorm, så plaskar du nog i varenda liten vattenpöl du hittar nu... Det skulle åtminstone jag göra. Segerkram!
2010-03-19

  Anders Perols
Snyggt fångad vårkänsla med nostalgi. Mina bilder visar cyklar med limpsadlar och spelkort bland ekrar.
2010-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren