Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömjobbet

Plingeling, plingeling.. Är du hemma, du kan jag få låna en femtiolapp till en vinare, fan jag är så jävla bakfull vet du, snälla! Fan vi hade värsta röjarskivan, firade vet du, jag har fått jobb! Trodde aldrig jag skulle fixat ju, missade ju vårdbiträdeskursen, ju. Det gjorde inget sa dom, bara jag jobbat med männskor förut ju, har jag ju, på slussen ju, ett par veckor förra sommarn du! Skithäftigt sörru dom har sådana där, har du sett han som går barfota, schizofrena, helt kockobello är dom skitroliga och så ljuger dom, dom ljuger hela tiden och luras, man måste vara hård mot dom för dom ljuger och vet du, Pundarjocke jobbar där med, han som strular med Fittlois, han slog en sådan där schizofren på armen idag, men det gör inget, för dom ljuger hela tiden säger Jocke, han är skithäftig vi drog en lina på toan, det gör inget, dom märker inget, man måste vara skitbestämd vet du, för dom ljuger hela tiden...




Prosa (Novell) av Carola Zettergren
Läst 258 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-03-20 19:38



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
UPP I LUFTEN MED DENNA!
2013-02-08

  Berit Robin Lagerholm VIP
Bara helt otroligt.
Sitter här förstummad över hur du med få ord fångar och åskådliggör en mycket grym verklighet utan empatiskt värde.
Nödvändiga och bra är dessa dina texter.
2010-03-23

    ej medlem längre
Tack Carola för att du delger oss detta fruktansvärda som tydligen sker inom psykvården. Du skrivet så bra att man ser scenerna framför sig...
2010-03-20

  Lili Samuelsson VIP
men hallå, detta är ju så jäkla dråpligt pricksäkert
2010-03-20

  stenen/ Yv Ericsson
hahaha! suveränt! "den blinde leder den döve..."

Mycket bra text carola!
för dom ljuger hela tiden...*fniss*
2010-03-20

  Catharina Edin VIP
Så är det, och ännu värre, det är obeskrivligt, ändå lyckas du. Beskriva det. Och det är starkt gjort.
2010-03-20

  Caprice! VIP
Ja, det var ju också en plingeling...
Snyggt återgivet! Du träffar verkligen tonen precis rätt.
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren