Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i stort sett författad för ett par år sen




Boken som Upphörde (100-ordsHistoria # 033)

 

 

 

 

 

 

 

 





Efter trettiotre år märkte mannen att boken var färdig. Hur än han vanemässigt drog i varenda lös vinkel, lät sig rummet inte längre rubbas. Tornet stod här och skrattade i hela sin trekantighet. Trapporna hade hittat sin gemensamma dröm. Nu stirrade mannen på sin blick. Den måste ha åldrats, men han märkte det inte. Hon blickade tillbaka på honom. Hur var det möjligt att hon skrivit hans liv?! Hennes allvarliga glädje hade äntligen stannat tiden. Historien hade upphört mitt i. Han skulle aldrig hinna bli författaren till hennes. Och nu hade de mötts. Så vad skulle de hitta på nu?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-21 14:27



Bookmark and Share


  Nanna X
skulle kunna vara sista kapitlet i en bok?
2010-03-24
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP