Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tack för att du finns här!




Hommage au papillon


En fjäril finns på denna sajt
han fladdrar högt och svävar bright
han ger en knivskarp kommentar
och stundom är han ganska rar

Han sprider även gott humör
har varit med om ett och ann't
och förespråkar äkta smör
det märker även denna "tant"

Så generöst han delar ut
sin ironi med lättsam hand
Behovet växer, blir akut
man stanna vill i fjärilsland

Han kan dock mörkna, bliva vred
när texter föra långt ur led
då dundras som den satans präst
han tycker sprider nån sorts pest

Men den som icke räknas dit
kan säkert njuta av hans flit
I bunden form han ofta går
och stundom pik för rytmen får

Men därvid skall ej dröjas här
ty detta dock en hyllning är
vår fjäril svävar högt mot sky
då blir min tanke ganska kry...

 




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-21 23:30



Bookmark and Share


    papillon
Ack, rodnaden stiger från versfot till hjässa
jag är ej förtjänt av lovord som dessa -
jag är blott en fjäril vars vingars slag
mig lyfter till ängen en sommardag
där jag visiterar de stilblommor små
som lyser i gräset så fosterländskt blå
2010-03-22

  Monika A Mirsch VIP
en tanke som kryar på sig - var säljer dom sånt? skulle behöva några - snygg eloge!
2010-03-22

  Carola Zettergren
Hyllas den som hyllas bör!!! Mycket fint till fjärilen här!!!:)
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP