Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ENSAM SITTER JAG


Ensam sitter jag
i min tvårummare.
Jag leds
trots att jag har så fint
så rent
modernt
i tvårummaren
med inglasad balkong.

Köket glänser
av hushållsmaskiner.
Bekväma möbler
står i rader.
Badrum
tvättmaskin
saknas inte
i tvårummaren
med inglasad balkong

Men det är grått ute
grått inom mig.
Meningslösa liv!
Vill fly bort
trots dator
nyköpt stereo
i tvårummaren
med inglasad balkong

Tänker, människa!
Ta dig i kragen!
Hjälp, stöd alla de
som svälter,fryser
våldtas, dödas
och som saknar
tvårummare
med inglasad balkong.

Du där i vilfåtöljen
med dästa tarmar
Kramar fjärrkontrollen,
trycker,väntar,
trycker, väntar
på det riktiga livet
Fånge
i tvårummaren
med inglasad balkong.




Fri vers av Marianne Swedmark
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-23 15:52



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv avskyr jag inglasade balkonger. Men det är ju en smaksak.

"Det är långt mellan lycka och leda", som Lundell sjöng.
Man blir inte mindre uttråkad av att veta att folk svälter i Indien.
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Swedmark