Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snälla små duktiga poeter! Skriv om våren, jag är trött.




ORKAR INTE SKRIVA OM VÅREN

Orkar inte skriva om våren
men låter den ljumna välkommevinden
blåsa rent svarta istankar
fåglarna sjunger
krokusen ler
rabarberns stånd ökar
Och så mycket annat
sönderskrivet
söndermålat

När det räcker att andas

jag hör en uggla i natten
bådar om död sägs det

I eftermiddags var jag en sekund ifrån
att fastna mellan järnvägsbommarna
med bilen.
Överkörd av Boråståget

jo jo vilken förgänglig vår det hade blivit

så fan jag orkar inte skriva om
den här våren

Lägger mig på gräset och
bara just
andas.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 288 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-03-25 19:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nä! Jag är oxå trött och orkar inte skriva om våren. Jag är glad över att du är oskadd:)
2010-03-26

  Elaine.S VIP
Vitt eller svart trots att det går mot grönt. Ja, fast våren kommer alldeles ny och ljus så finns det andra livet mitt i...det som man lever så gott det går och ibland ställs allt på sin spets och man kan bara andas...för livets skull. Det här är också en vårdikt, från/med ett annat perspektiv...
2010-03-26

  lodjuret/seglare VIP
man kan undra om det är försent att låta sig falla bakåt och göra en snöängel när snön har börjat smälta så här förskräckligt som det gärna gör söder om östersund
2010-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth