Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En betraktelse, Lund 1786


Ljussättning av stadens scen

 

 

ser du ljungelden, Matilda?

 

hur ljuset rikoschetterar mot putsade rutor

 

hur fönstren i staden blickar ut över vävarnas myller

hur de lyfter sin blick

mot mänskorna ute på torget

 

betraktar rörelsen

aktiviteten längs gatorna

vandringen mot centrum

 

färdens vinkel mot skyn

hur orden svävar högre än blått

men ändå tangerar träffsäkerheten

vidrör

        nästgårds

 

 

känner du viggen som spänns

hur vi vilar strax intill

 

hur släktbanden synliggörs, 

med ögonen fyllda av klarhet

 

 

©  Birgitta Wäppling, 26 mars 2010

 

 

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 607 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-26 17:37



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Birgitta vilken fin betraktelse du dela med dig av !

det vilar en stor anda i detta
i denna speciella stund!

känner du viggen som spänns
hur vi vilar strax intill..en helt underbar strof!
2010-03-28

  Berit Robin Lagerholm VIP
En intressant tanke och stämning som framförs i detta alster med historiens årtal i anno länge sedan, som sprider viss stämning och anrika bilder. Intressant grepp detta som omhuldar ord till egen historia.
Tyckte om detta.
2010-03-27
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP