Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

haha, ja jag vet inte vad jag skriver egentligen.

och egentligen ska inte det här vara en dikt man skriver,

det ska vara en sån man skriker.




mitt skratt och de tysta husens

Jag dansade genom de svartklädda gatorna

omfamnade månen, skrek

-Jag är inte mörkrädd!

 

De ensamma gränderna svarade

-men din mamma är det.

 

Och jag visste ju

att det var sanningen.

Så jag gjorde mina piruetter sansat

kramade knogjärnet i fikan.

 

Men de tysta husen såg mig skratta

i hemlighet.

 

För du vet och jag vet

att ingen är bättre vän med mörkret

än jag.

 

Och ingen känner

den sovande staden så väl.

 

Som mina stadiga fötter

som dansar hem genom hela natten.

Min mun som viskar i mammas öra

 

viskar

- hemma nu. mörket åt inte upp mig inatt heller.

Hon muttrar något,

vänder ryggen mot mig som i sömnen.

 

Jag vänder mig för att gå

skrattar mycket tyst.

tycker mig höra ekot studsa mellan de tysta husens väggar.

 




Fri vers av HerrGlad
Läst 396 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-28 21:22



Bookmark and Share


  JohannaCarlsson
Jag blir alltid helt tagen av dina ord Kornelia.
Sådär så att jag vill visa dina ord för hela världen och säga "den här tjejen, den här tjejen är så fantastisk och hon kan skriva underbar poesi."

bara så att du vet.
2010-03-28
  > Nästa text
< Föregående

HerrGlad
HerrGlad