Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till s


inuti fisken flyger en fågel


hon är ännu kvar
i jasminblomman
i vindens smekande kväde
om humlors dova brummande

delar tålmodigt sin väntan med frosten

hon är kärnan
i körsbärets kött
roten i tebladens tjära
mjuk vilad i moders doft

precis innan blomman öppnats

så kom hon till världen
med ögon fulla av pärlor
och sky
som klingar av snödroppars skri

och fortfarande idag
forsätter hon allt högre




Fri vers av ljudit
Läst 569 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-31 09:53



Bookmark and Share


  C.Wieske
"och sky
som klingar av snödroppars skri"

Älskar det. Älskar hela dikten!
2010-07-23

  Kim VIP
Vackert och tillspetsat på en gång
2010-04-04
  > Nästa text
< Föregående

ljudit
ljudit