Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kollision mellan minusgrader och ett slående hjärta


en ljusblå bil
och en snöflinga
slåss om utrymmet

det saknas plats
att andas


jag tror på syremolekyler
och hallonpaj
men fönsterrutan spricker

som ett nyvaket barn
inte minns hela verkligheten


far förbi den vänstra kammaren
trängers sig in i kapillärerna
och begraver venerna djupt

som ett band över bröstkorgen
fryser fast




Fri vers (Fri form) av ljudit
Läst 112 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-29 10:01



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
god e din dikt om band
om kammare och kollisioner
om bröstkorg som fryser fast
TACK!
2021-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Kollision mellan hela mig och vintern.
2021-12-29
  > Nästa text
< Föregående

ljudit
ljudit