Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Länge leve Humanismen och människan vetskap om sig själv!


UR GUDEN skapas POETER?

min tro är min näringsidkare i ett lemlästat liv
där Fader vår bringar hopp ur aska
Guds Helighet är mitt tidsfördriv
och räddningen från min flaska

blott mänskligheten förenar sin tro
ur skrifter målade av profeter
förlikade skall vi tillsammans gro
ur Guden skapas poeter

däro hatet förenar en livskraft
ty lögnen den förorenar vårt sinne
där sanningen når sin yttersta pakt
märker vi av vårt vansinne

vi ger utav oss till något osett
där tryggheten skapar en oas
för vi har nog alla förutsett
hur skört något som antas

religionen är människans mina
där döden speglar dess framsteg
där hoten skall förfina
och vi är alla där kroniskt feg

din helhet finner du hos dig själv
den jakten upphör med din tro
du dränker ditt jag vid djupaste älv
när du låter GUD hos dig bo




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-31 20:59



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Va fint du rimmar. Du måste ha jobbat på den här i timmar!
2010-04-02

    Niklas H
snyggt o bra skriftat Max
2010-03-31

  peter markurth
kanontext, mycket bra säg till om någon hotar fysiskt. vi finns, och det är ej ett skämt, här råder yttrandefrihet
2010-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé