Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För alla utsatta barn.


Draken


det är en lek med vindarna
och draken flyger högt, högt upp

det rycker i snöret
men jag är stark och håller fast hårt
så den inte flyger iväg

min egna drake

solen svider i ögonen och det kommer tårar
men det är glada tårar
för allt är bra och färgerna glittrar så fint

mamma och pappa sitter under trädet
de skrattar
och tittar på hur duktig jag är med draken

mamma tog med sig jordgubbssaft
jag har druckit så mycket att jag fått ont i magen
men det gör inget
för allt är bra

jag är duktig
och pappa tycker om mig
han kramar mig hela tiden

nej
det är dumma kramar och det gör ont
jag vill inte

någon pratar med mig

jag öppnar ögonen
mamma och pappa sitter på stolar
det är andra i rummet också

de tittar på mig
frågar saker

det gör ont i magen och det var aldrig glada tårar
jag vågar inte
pappa blir så arg
och mamma säger att jag måste vara snäll

allt blir bra om jag bara är snäll

min drake är fin och flyger högt, högt upp...




Fri vers av annso.fie
Läst 543 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-03-31 20:05



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja vad som händer i hjärnans mörker minns vi inte alltid, eller klarar inte av att ta emot. Fortsätt skriva!
2011-05-15

    ej medlem längre
Läcker vändning från något som i början verkade vara en enkel dikt om lycka, till en avspegling på hur en naiv flickas drömmar och tankar inte riktigt stämmer överens med hennes verklighet. Gillade den skarpt.
2011-05-13

  aol
underbart nära så starkt känner hur jag ryckigt svävar
i din drake,
2010-06-20

  Lilla My* VIP
En text som känns i mage och skär i hjärta när man läser och stannar kvar i sinnet långt efteråt! Ja, den är mycket bra!
2010-04-01

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Väldigt bra skrivet =)
2010-04-01

    ej medlem längre
mycket bra!
2010-03-31
  > Nästa text
< Föregående

annso.fie
annso.fie