Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långfredag - tradition

Vad gör man en långfredag?

Lyssnar på orgelns sorgesång.

Arbetar absolut inte.

Trädgårdsjobb det är att häda.

Så kommer jag ihåg från när mamma
berättade om hur hennes långfredag
var. Just lång...........sam och trist.
Sorgemusiken strömmade ur radion.

Långfredag idag. Hur är den?
För mig är den långt ifrån detta.

En dag full av njutning.

Fixande och krattande i trädgården.

Samtal med naturen och universum.

Grillad korv med bröd ute och en öl.

Dusch och vila för en stund.

En god grillad köttbit och vin.

Ett gott skratt och många roliga minnen
som kommer vid vårt samtal under middagen.

En god cd med härlig glad musik som gör mig glad.

Tänk om jag inte fått göra detta en sån här härlig dag.

Njuta av livet och dess glädjeämnen.

Livet kan trots denna gamla sorgetradition
bli en dag full av nya härliga samtal
jag kan njuta av dagen på ett glädjande sätt.

Ha en go långfredag av bästa slag.

Kram på er alla.




Fri vers (Fri form) av En strimma av guld
Läst 292 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-02 19:17



Bookmark and Share


  Miss Mod
En fri fredag önskas tillbaka.
2010-04-05

  Paulus Johannes Allaverdi
riktigt god och skön text.

Jag gillar speciellt hur du hämtar ord som tillhör det gamla språket, menar ord som oftast använder i religiösa texter etc.

Något jag föll för direkt var: orgelns sorgesång.

Vilka två starka och klockrena ord, ett otroligt stort budskap oavsett vart man sätter dem orden i texten.


Jättebra Monica!
2010-04-03

    ej medlem längre
...eller så kan man flytta och påbörja en ny livsresa:)
Nej, ingen sorgemusik, varje dag är en ny chans!
2010-04-02

    ej medlem längre
... eller som jag, en härlig runda på golfbanan
Go' Påsk till dig också :-)
2010-04-02

  stenen/ Yv Ericsson
En riktigt mysig dag du har! Och det är du värd. Det känner jag!
Glad vår på dig! Kramar från, stenen
En bra och glädjande text!
2010-04-02
  > Nästa text
< Föregående

En strimma av guld
En strimma av guld