Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långfredagen - och lidandets konst - stegvis


Ensamhet
Känn ensamhet
klä dig i den
andas den
ät den
gå i den
känn ensamhetens tärande
uppenbara sig i lidande

Lid
Lid av livet
lid av det du hör
ser
känner
lidandet är ditt liv
känn därefter sorg

Sorg
Sörj varje dag
omgivningens oförstånd
inklusive dig själv
sörj din egen förtvivlan
sörj allt du mist
och allt du inte fick
sörj ditt lidande
och din ensamhet

Svart
Ta in allt svart
sudda ut färgerna
lägg en gråskala
närmast ditt hjärta
känn döden

Döden
Du ska dö
det är sant
döden är slutet
alla du ser ska dö
du är en gäst
i ditt liv
ständigt dödlig

Poeter
poeter
poeter
borra pennorna i hjärtats sanning
om livet
orden ni lämnar kvar
uppstår som er gestalt
och ger evigt liv

Jesus Jesus
du har konkurens




Fri vers (Fri form) av L.byström
Läst 308 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-02 23:37



Bookmark and Share


  notsomad
älskar, älskar, älskar titeln och budskapet inom den
2010-04-07

    Bo Bjelvehammar
jag bara täljer på glädjen...
2010-04-03
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström