Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

återpublicering, på begäran :)




Vårsonett

 

Där vilar du i vinterns mjuka famn

invid en snöig lyktas trolska sken

må vårens värma väcka varje gren

i årets nytra vidds beundrans namn

 

Du vänder dig i bädden i din dröm

med sömn i sinnet låter du den sprida

vår längtans heta vår, som förr fått bida

i väntan på en doftrik fönvinds ström 

 

Då reser sig ur vinterskruden scillor

vars lökväxt trängt igenom lövad säng

När solens strålar lockar fram ur jorden

 

vart liv som sömnigt nynnat sin refräng

besannas varje hägrings drömska villor

då årets vår till slut togs varmt på orden 

 

© Birgitta Wäppling, 14 mars 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-04 11:02



Bookmark and Share


  Anna*
Mycket fint skrivet! Gillar!
2010-08-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP