Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att äga ställer krav


Att leva utan att äga
är frihet i stora mått

Ägandet är ett krav
då det behöver skötas

Ju mer vi äger och har
ju mer energi krävs
för att vårda allt det
så det inte förfaller helt

Att äga ställer krav
som vi inte alltid ser
men när energin har
sinat glädjen försvunnit
för att vi inte har haft tid
att vårda livet och oss själva
då har ägandet blivit
ett överhängande krav

Jag vill uppleva livet
därför rensar jag
upp kring mig
ger bort
det jag inte behöver




Fri vers (Fri form) av En strimma av guld
Läst 266 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-04 12:24



Bookmark and Share


  Miss Mod
Mycket tänkvärt, och lätt att glömma bort.
2010-04-05

    ej medlem längre
Det är alldeles sant det du skriver!

Jag började en stor utrensning för många, många år sedan.

Den sista för sex år sedan ... och det känns väldigt skönt.
Vad ska man med en massa prylar till?


Hälsn. Ann
2010-04-04

    ej medlem längre
Så sant så! Då är vi två som rensar. Mindre till efterlevande att gräla om:) Tänk om man insett detta tidigare men livet består ju av faser och nu är det rensa fasen:)
Bra skrivet om detta!
2010-04-04
  > Nästa text
< Föregående

En strimma av guld
En strimma av guld