Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På skogstramp!

Att få gå i skogen
på obanade stigar
det är en glädje
och att få känna att skogen lever
den måste den ju göra
för den doftar ju så friskt och gott...

Visst gör den det jag ser ju nya skott!

Och de ljusaste gröna har granen
så skirt ljusa och lena och mjuka.

Jag lutar mig mot granen och känner
med kinden, inget sticksigt alls...

Jag vet ingenstans, som det luktar så gott
som i skogen, som om det vore livet självt
man kände doften av, hur det växer sig
fint och starkt och rakt upp ur marken
precis, som en fura!

Och att bara få sitta i skogen i en glänta
och mot trädvännen sig gott få luta, så
skulle varje arbetsdag få sluta...

Nej nu börjar jag snart av glädje tjuta
över att få vara här...

Är det ingen, som efter en näsduk kan kuta...




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-05 00:43



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Skogen ä r själva livet! Bra förmedlat
2010-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt