Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flickan som hickade och försvann

När hon var yngre och hickade högt, länge och utan
kontroll brukade de säga åt henne att hålla andan
för att sluta hicka lättare. Hon trodde på deras ord
och höll andan. Hon har hållit andan sedan dess.

Nu behövs nytt syre, ny luft att fylla lungorna med, men
hon har ingen aning om vart hon ska leta. Överallt är
luften redan förbrukad av andra, slukad och svald. Med
tomma lungor på smutsiga gator brukar hon gå omkring
och låta gamla minnen från det förflutna spelas upp i
bakhuvudet.

Det är svårt att leta efter något annat om man inte vet vart
man ska leta efter sig själv, brukade de alltid säga och
klappa henne mitt på huvudet.




Fri vers av teateatea
Läst 216 gånger
Publicerad 2010-04-05 02:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

teateatea
teateatea