Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återpublicering, på begäran


Vitsippsvackert (sonett till ett vårtecken)

 

Med vita täcken breder du din prakt

just innan löven prytt vartenda träd 

I skogens grönska solar du så späd

betagen blygt av vårens första akt  

 

om sippors levnad ännu många år

låt sol få hälsa välkommen i vår

och stifta sippans årliga kontrakt

när värmen ömt sitt ingångsbud har lagt

 

Se, överallt där vita sippor vakar

blir dagen väckt av strålars sköna pakt

när kvällen nalkas har de slutligt krönt

 

vår skymning med en sinnlig bild som smakar

de böjer sig i vördnad mot den trakt

där marken nattens vila de strax rönt

 

©  Birgitta Wäppling, maj 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-06 18:30



Bookmark and Share


  Maria T
Magnifik hyllning
till vitsippan
2010-05-13

  Michaela Dutius
Högtidlig som en psalm - en koral över den lilla sippan som bereder oss sån glädje
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP