Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MED renligheten i din vackra röst---

renligheten i din vackra röst
frös fast min fötter
från hjässa till ditt bröst
rotades mina rötter

ur kloster rann tankar orena
förvånat genom mina vener
utryck så förgrymmande lena
att du etsades i mina gener

dina läppar målade min värld
så fröjdefullt med tankar fromma
blott känslan tar mig på färd
som fyller allt det tomma

ett allt skapat av en blick
krossad är jag under dess makt
det var doften som jag fick
och ett allt sonika förlagt

din oskuldsfullhet dränker i träsk
förlorad av egna bedrifter
där smaken blottar en dåtid besk
och fruktan för eftergifter

din skönhet äro min räddning allena
mitt liv skänker åter en lust
borta äro allt det orena
med renligheten i din vackra röst




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 388 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-08 18:22



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Älskar detta helt enkelt
2010-04-11

  stenen/ Yv Ericsson
Mycket snyggt skrivet!

"ur kloster rann tankar orena
förvånat genom mina vener
utryck så förgrymmande lena
att du etsades i mina gener"

otroligt vackert! fast hela dikten var bra!
2010-04-08

    Niklas H
jävlar vilka ord och formuleringar, ..."ur kloster rann orena tankar", du hittar hela tiden. förundras o böjer mig i bugning. snyggt!
2010-04-08

  Emme VIP
"Renligheten i din vackra röst".... Så fint beskrivet..
2010-04-08

    Jane S VIP
Att hålla oskuldsfullheten levande kanske hänger ihop med en vägran och en vision att leva med i huvudsak glasögon för det som är vackert( hoppas att du inte missförstår vad jag menar med vackert) I filmen Ett hål i mitt hjärta av Modysson skildras just en sådan ovilja att svepas med av det mörka hos ett barn vars far inte är helt juste. Man skulle kunna se det som en protesthandling faktiskt.
2010-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé