" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 





Brustna själar som ler

Den brustna själen kväver sina skrik med hjälp av en kudde

Hopplöst ser hon sig omkring på en värld som fallit isär

Ingen annan själ tycks se på världen som hon gör

I rädslans tomma rum dränker hon ropen på hjälp

 

Föräldrarnas leenden så vackra

En familj så lycklig med en fin liten dotter

De ständiga blåmärkena tycks blända allas sikt

Bakom leendena gömmer sig så mycket mer än en vacker familj

 

De ser inte att bakom leendenas murar gömmer sig en armé av ilska

Som hon står upp ensam emot

Övergiven på slagfältet faller hon varje gång

Men hon reser sig

 

Hon drömmer om att få fortsätta drömma

Men hennes önskan uppfylls aldrig

För när morgonen lyser sina strålar mot henne

Vaknar ondskan ännu en gång

 

En dag reste hon sig inte från slagfältet

Hennes ögon log på riktigt för första och sista gången

Sedan släckte hon lampan

Lät änglarna vårda hennes djupa sår

 

Jag gick på ett torg idag

Såg en liten flicka som tittade mot mig

Hennes ögon kastade sig över mina i en flykt från verkligheten

Sedan började ögonen skrika när hennes mor drog iväg henne

 

Tusentals små flickor, pojkar, barn

Skriker i tystnad

Gråter i skuggorna

Tills de själva står på egna ben

 

Dessa brustna själar

Saknar en kärlek och en trygghet

Som aldrig går att fylla igen

Tomrummet blir deras verklighet

 

I ett försök att reparera det som de gått miste om

Ler dem

Och blir brustna själar som ler

 

 




Fri vers av Leosm
Läst 532 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2010-04-09 15:55



Bookmark and Share


  Rise Little One
Fina rader som går rakt in i hjärtat!
2019-06-07

    gisseliten
Men Guud så fint.. så rörande och så otroligt sorgligt..men framförallt..så verkligt..
2016-04-28

  trixas
Oh jösses. Ryser om och om igen när jag läser texten. Viktigt. <3
2016-01-25

  hjortfot
Tårarna rinner av igenkännande bland de många ögon jag mött & en känsla av samhörighet i mig själv... Vackert & så sorgligt. <3
2015-08-20

  soligajag_1 VIP
Så fruktansvärt och vanskligt detta som pågår inom lyckta dörrar.
Gör något !
Vi kan inte låta detta fortgå. .
Så stark och berörande text.
2015-08-16

  LadyMae
Mycket fint, starkt och bra skrivet !! Mycket vackert ! Många sanna ord.
2015-08-07

    dirtyasphalt
förlåt, men jag tror att det här är bland det bästa jag läst.
2010-07-03

  Bibbi VIP
En skrämmande verklighet.
2010-04-13

  Louisedottern
Väldigt stark text. Träffande.
2010-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Leosm
Leosm