Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Slutet

Idag skriver jag mina sista rader,
idag läser jag mitt sista kapitel,

skapandet tar aldrig slut,
jag blöder
plågandet ger mig ingen luft,
en pil i
min ankel

 

Går längs gatorna som sköljs bort av regnet,
liven som flyr,
morgonen som gryr

 

Mitt i nålens öga står jag,
redo att gå mitt öde till mötes,
på den platsen jag döptes

 

Ballongen dyker,
ridån faller,
mörkret omfamnar.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Leosm
Läst 465 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2019-07-15 23:55



Bookmark and Share


  Boneyfrank VIP
Vacker dikt. Proffsigt flyt.
2019-08-01

    glasa VIP

mycket mycket vackert
så som
tung tung
sten
kan glittra
svärta

må livet omfamna
och sakta skonsamt
lossa pilen

den här raden är

"mitt i nålens öga står jag"

är ÄR

existentiell mirakel

tack för din underbara gåva
du text

2019-07-20

    ej medlem längre
Tunga vackra rader, jag hoppas att allt är ok med dig...
2019-07-18

  Elaine.S VIP
Definitiva ord, så svårt att läsa för just det definitiva. Väcker oro...
2019-07-17

  Kungskobran VIP
Fin dikt med känsla.
Jag skulle ha tagit bort sista stycket,
det blir mer öppet för fantasin
Vad kommer hända?
2019-07-16

    Lena Staaf VIP
Dikten beskriver ett avslut. Avslut på ett stycke skapande, avslut på livet?
2019-07-16

    ej medlem längre
Pil i min ankel, kommer tänka på Akilles... Bra skriftat!
2019-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Leosm
Leosm