Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... ordlek på allvar




Analfabet

 

Jag är analfabet

och när det gäller politikens

bokstavstrognad

är jag dyslektiker

 

läser jag om S och V och Mp

ser jag bara  'suger', 'vacklar' och 'manipulerar'

läser jag om C och Fp och Kd och M

ser jag bara  'centralcynism'. 'fippel' 'krisdamm' och  'maktmyller'

 

och inte kan jag göra poesi

av dessa sju

inte ens en litania

 

nä, ge mig hela alfabetet

så att jag får sagt hela

sanningen,

fragmenten

frustrerar




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 1984 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-04-14 14:51



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
:-))
2010-04-15

  Anna*
Detta med politik är inte lätt...vi borde ha personval i Sverige istället så att det finns någon som står till svars för vad de lovat...idag är det bara ett myller utan distinktion.
2010-04-15

  Mats Henricson
En Mycket Bra Sammanfattning av dagspolitiken, Ypperligt komprimerat, tyder på Stor Insikt....... Bokmärker !
2010-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Jag HAR varit aktiv i minst tre bokstavskombinationer och tar i dag totalt avstånd från all politik.
Duger den stenen?
2010-04-14

  Gunnel André VIP
Jag är aktiv i ett av dem. Välkommen bakom kulisserna...och kasta sen första stenen!!!
2010-04-14

    Annika J
Vi är nog många analfabeter när det gäller politiken. Jag tror antalet har ökat!
2010-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Jag river röstkortet och vägrar att rösta.
2010-04-14

  walborg
Tror Du att det över huvudtaget är möjligt för en politiker att ge all information bakom löftena?
Tror Du att det över huvudtaget är möjligt att möta en politiker som är helt och hållet genuint ärlig i löftet att kunna genomföra det utlovade?
Jag tror det inte.
Man får lyssna och se noga medan arbetet pågår. Nu är allt för sent när det gäller att vässa sig och försvara sig.
2010-04-14

  L Patrik W Johansson VIP
Att skriva om detta trätoämne *tvi tvi tvi* (är skrockfull i dubbel bemärkelse)
och få det att bli till en dikt på detta sätt
utan att fastna i ankdammen kräver stora vingar och näbb

Be well,
LPatrikWJ
2010-04-14

  Lavinia Röd
Hahaha, ja förstår dina tvivel...
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer