Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du skall icke hava begärelse till din nästas hustru...

 

Vi träffades av en slump

men slumpen visste vad den gjorde

det visste inte vi

men du sa direkt

- Vad har vi gjort! Vi måste träffas igen!

 

Jag skrattade åt dig och din spontanitet

du skrattade åt min bakfullhet

men tystnade när du tänkte på min man

 

Vår älsklighet och ett lekfullt famntag

blev allvar och trängde sig på

låg sedan mellan oss i sängen

tills du ville att jag skulle gå

 

Konstigt tänkte jag när jag vandrade hemåt i mörkret

att vi ändå är så bundna av moral

 

 




Fri vers av Kicki Karlén
Läst 314 gånger
Publicerad 2005-11-08 15:02



Bookmark and Share


    Fia
Tänkvärt. Fin dikt. Ja moralen spelar alltid en stor roll. Och tur är väl kanske det.
2005-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Kicki Karlén
Kicki Karlén