Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vulkanen

 

En kontinents platå har börjat skava

emot en granne som i vild protest

strax svarar med det hon kan bäst

och resultatet visar sig i eld och lava

 

Då jordens inre smälts och blir till gas

och ytterhöljet som ett ägg blir knäckt

vulkanen vräker ut sin andedräkt

av aska och av mikroskopiskt glas

 

Då går en eftertankes chockvåg fram

bland civilisationens fromma lamm

som litat blint på det som männskan skapat

 

En handfull av vulkanens fina damm

förhindrar flyget från att komma fram

Naturen på vår självbilds yta skrapat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Jan Simonsson
Läst 650 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2010-04-18 22:45



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Bravo!
Jodå, den "dimman" fastnade jag i. Blev kvar i Spanien längre än planerat, vilket faktiskt gladde mig.
2011-05-29

  Hildegun Relefors
Bra dikt i tiden med mycket allvar i!
2010-04-20

    ej medlem längre
Underbar beskrivning, och; visst får vi något att fundera över vi människor :)
2010-04-20

  Mr Lindemann VIP
Denna gillar jag!
Bra val av vem-det-nu-är-som-valt
2010-04-19

  Måna N. Berger
Utmärkt beskrivet! Civilisationen har fått en tankeställare.
2010-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen