Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är egentligen en låttext från början :p


Uteblivet Studiebidrag

Tar bussen varje morron åker in till stan
I skolan varje dag behandlas som ett barn
I skolan varenda dag behandlas som luft
Och Dom andra ger dig blickar
Dom andra ger dig slag
Dom andra ger dig kickar
Ur deras basketlag!

Du vet att allt bara är lögner men du försökte spela med
Ända tills dagen då du fick lärarens besked

Du får inget studiebidrag
För du e för lat

De samlades sig runt dig och sa:
Om du inte vill spela med i denna lek-
Så kommer vi efter dig med fattigdom
Och för all framtid är du fast
I din mörka barndom

Fast- där du växte upp
Där du växte upp

Samhället vill inte ha någon som dig ändå
Du får stå där och se på
Det finns aldrig en andra chans
Inte någonting, någonstans




Fri vers av Marriz
Läst 414 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-18 23:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marriz
Marriz