Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sköra blomman - Anorexia


Med en stjälk tunn som en sticka
rötter korta som fjun
och matta kronblad
är du oerhört skör

Tappar kronblad efter kronblad
och ser på dem med avsky

Hittills har de växt ut igen
men det är inget att ta för givet


Vad gäller ämnet "blommor och bin"
har du för länge sedan
lagt ner pollenproduktionen

Men nektar avger du fortfarande
Ännu lockar du binen till dig
då de låts ta vad de är ute efter
utan att du begär något i gengäld

Djur
för giriga för att bry sig om
att de inte bringar dig någon lycka


En blomma behöver mer
än bara vatten och luft för att överleva
Såsom solljus och näring

Istället söker du dig skyggt in i skuggan
och kniper igen näringsupptaget
som om jorden vore giftig


Med mina händer
ovana vid trädgårdsskötsel
försöker jag sätta dig i ljuset
men du strävar emot

Ofta överlåter du solljuset till andra
fastän det är du själv som behöver det mest


Hoppas du snart får hjälp
av någon med gröna fingrar
som placerar din planta
där du har bäst förutsättningar


så jag får ha dig kvar hos mig




Fri vers av Susanna
Läst 1565 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2005-11-08 20:31



Bookmark and Share


  Gin83
Oerhört känslosam
Vacker och skör i sitt beskrivande
Snyggt uppbyggd och väldigt fina formuleringar
Kändes o läsa
Mycket bra
2016-09-07

    ej medlem längre
Texten griper tag...


är numera en frisk anorektiker...
2012-04-30

    ej medlem längre
Osannolikt bra beskrivning! Otroligt starkt.
2010-10-02

  isa
Riktigt vacker beskrivning
2010-02-26

  B-Nita
Wow!
Ett perfekt sätt att beskriva sjukdomen på.
Det här var riktigt bra.
2009-08-31

    sårosa
satt och stirrade in i skärmen en stund efter .. vet inte vad jag ska skriva vill bara gråta ..
2009-04-16

    Mymlan.
jättefin! den berör mig verkligen. tack
2008-10-27

  SylviaPlath
otroligt fint skrivet och metaforen blev en succé!
*applåd* till dig :)
2008-07-14

    Iflywithbrokenwings
Underbart!
2008-04-13

  Annaa_
Jättefint skrivet. Lätt att associera till andra händelser.
Riktigt känslosam!
Applåd!
2008-01-18

  Wingardium LeviosA
Wow vilken fantastisk och greppbar symbolik. Rös. Ordvalen är stickande, och träffande. Stående ovation och bokmärkning! Du har gåvan.
2007-05-19

  "Silver" VIP
Mycket berörande och välskrivet. Liknelsen med blomman är genomförd fullt ut. Den här känns verkligen, full av vilja att hjälpa.
2007-03-17

    Mejja
Ja, så svårt är det att hjälpa.
Och lika svårt är det att våga ta emot den utsträckta handen, hur gärna man än vill.
2005-12-21

  swimsus@gmail.com
Så fin och full av Kärlek, med fantasifullt språk. Annorlunda och vackert.
Hoppas personen du skriver om här snart blir frisk.
2005-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Susanna
Susanna