Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med Witgenstain i bakhuvudet...


Ringsignal för inre åsna


Att....

rensa föråden,
kasta mögliga syltburkar
och rostiga synteser
över bord-en

bryta de invanda linjerna
med ett ljudligt knak

höra gongongen ljuda,
den som väcker den inre åsnan
- sätta fyra hovar i marken
& tvärvägra!

sedan träda över såpade trösklar
& vinka adjö till de stela stolsittarna
med ett talande finger

hissa ett glödande segel,
segla med ett hisnande skratt
längs de avsmalnande korridorerna

resa vidare,
surfa på visslande vindar
mot ovissa kuster
kasta ankar,
vaska guld i en aldrig förr skådad å
- bli sin egen Vasco DeGama.

.....att göra en skillnad.







Fri vers av _Mian_
Läst 505 gånger
Publicerad 2004-06-30 22:16



Bookmark and Share


  andrasidan
Men du slänger inte stegen som den tidige Witgenstein. Härligt rebellisk och full hisnande bilder!
2004-06-30
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_