Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten läste jag i kyrkan igår på regnbågsmässan


Regnbågsmänniskor


Med färger som vill ropa,

Här är jag! välkomna min existens

För där regnbågen slutar, finner vi skatten,

skatten att vara de unika sammansatta människor vi är.

Dessa själars samhörighet, så omslutna av Guds kärlek.

Så hur kan vi då ta oss rätten att dömma, den kärlek som slår rot,

slår rot för att det vill växa?

och hur kan vi fråga oss om Guds kärlek slagit rot på fel ställe?

är inte all den kärlek som slår rot och växer, en livskraft som brutit ut

med en enda önskan att få existera.

Så ej räds jag den existens som ryms under din himmel.



Ty i din himmel inga kval, inga tvivel alls


för det som växer i kärlek


växer tusenfalt.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 518 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-04-24 09:52



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
En fantastiskt bra skriven dikt, jag hade velat höra den i verkligheten i mässan.. applåder
2010-05-24

  aol
tack för dina ord vännen,
2010-05-02

  Eva Langrath VIP
Tack för dina ord om den viktiga kärleken.
2010-05-02

    ej medlem längre
underbart fina du!!
2010-04-24

  Hannadraken
mmm, så klokt och sant. denna fördömelse är förbannelsen själv. Om inte annat så märks väl det på katolska kyrkans pedofilskandaler nu. Tänk om alla dessa munkar och präster hade tillåtits leva ut sin homosexualitet istället?
2010-04-24

  Ulf Lagerholm
Ja Maria. Inget på denna jord är viktigare, mer angeläget att väva ord ikring. Ingen tid borde läggas ned på villfarelser, intet är den mödan värd som ger sig in på att väga och mäta skapelsens kärlek, det stora ögats idé med att hålla sig öppet, betrakta sitt i grunden bländande verk.

Gott!
2010-04-24

  Kristina Wallbing
Mycket bra Maria! Säger amen till detta!
2010-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund