" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

surrealistisk vers från den minimalistiska sviten med undertiteln "Enorm och den återuppståndna ormen" Bilden: God kväll, farbror! av John Bauer 1915 http://runeberg.org/jbauer/08.jpg




Titel [text i hakparentes]

~¤~

Lägg den nydanande tanken med landet
under de kaukasiska jakande korinter bredvid
apelsinen med dess nejlikaprydda yttre
mellan dessa spiskummindoftande hakparenteser
till ett förbunkrat [hakkors]
var varsam som föräldrar av jordens yta
och odla parentskapet
i omtankens omfamnande kram
av parenteser som (föräldrar)

som famna varandra och (barnet)

***

ett framtida järtecken av denna händelse
landsbygdens herdar såg
konungar av marken
odlande fram patriarken
av fred

Fridsfursten som i alla framtidens barn födda blev

med för de flesta okänd Titel [text i hakparentes]
på den fyrfaldiga klöverns ängd
fyrtornet lyser ut över blåbärsgräddglassens vågbrytare
broccolibuskar och gråstensbullar
genom träden traskar och gråbergsbumlingar
av jätten mot templen kastas

då han där vandrande gick genom fält av brunsås och grönkål
såg de vackra högtflygande bomullstussarna

ovan den återuppståndna ormen
som fått människorna att smida vapen hos dvärgarna
med deras månsilvriga spetsar
men med rostdödens mål
Dessa järtecken av saker som redan hänt
av det redan sedda och skedda
Tänkte den gigantiska ätande sin soppa av fiskinsjö med sin jättesked
en mossgrönärgad skål
 
Enorm med sin jättefot stoppade orsaken för denna världens
skadliga verkan
och värken i den ålderstigna eviga Modern upphörde med fåglarnas sångs visslande
i Hennes mungipa

***

Du kanske inte vet vad du vill
men i stormens öga ser du det tydligt

a white kid with a kreol soul

salt
huvudet som en druva
kroppens skinn som ett druvskal
delar av kroppen som olika frukter i en skål

konsumera livet
utan motstånd levs det tämligen uppgivet
oemotsagd och ej utsatt för vindens stormar
kan det ej sås frön som senare blommar

LPWJ 23&25/04/10

 

miniatyrer




Prosa (Fabel/Saga) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 1413 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-04-26 05:27



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
en av de vackraste texter du skrivit. Men många fler finns det ju i ditt arkiv att njuta av!
2010-10-18

  Bibbi VIP
Bokmärker och grattis till mest bokmärkta texter!
2010-10-18

    ej medlem längre
En tänkvärd text!


Tycker speciellt mycket om:


"konsumera livet
utan motstånd levs det tämligen uppgivet
oemotsagd och ej utsatt för vindens stormar
kan det ej sås frön som senare blommar"


Hälsn. Ann
2010-04-26
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP