Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk att besöket "Stress" kan besöka mig åter trots alla mina erfarenheter och verktyg. Jag tycker om att vara i farten men lugnet är också viktigt för mig.


STOPP!


Floden forsar så som livet

just nu är allt mycket

axlar hålls höga

andningen hastar

som rusningen i morgontimmen

letar efter nödbromsen

förstår inte var den är

kanske den fallit av på vägen.



Framför mig ser jag en skylt.

"STOPP stanna upp!"

Där finns inga val

tre sekunder

alla hjul ska vara stilla

ingen rörelse i asfalten.

Då blir det böter, usch.



"Var är jag? Var finns jag?"


Vilset famlar jag fram

blind av stormens hårda vind.


Nu klarnar det

jag ser ljuset igen.


"Åh" jag hann stanna.


Där framför mig är skrevan

fallet hade blivit tungt

jag ryser och darrar av obehag

där vill jag aldrig mer vila

smärtan är alltför stor i detta rum.


Jag är glad för jag insåg

i detta ögonblick

lekte med elden igen.


Handlingskraft:

Prioriteringslista

Skriva allt som hänger över mig

Stryka

Skriva in det som önskas, vill av mig

Målar det med färg

Färger som talar till mig

De som ger mig glädje


Nu är kaffet klart

jag sätter mig skönt

ser mitt färgade liv


"Jag vann över stressens mara"






Fri vers (Fri form) av En strimma av guld
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-28 09:07



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Suveränt skrivet och beskrivet
2010-04-29

    ej medlem längre
Bra skrivet!!!


Det är lätt att halka dit ... jag tänker på stressfaktorn ...
Då är det bra om man ser Stoppskylten!


Hälsn. Ann
2010-04-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Goitt Du hann
vilan fann en
härlig känsla
och så skön
som om Du fått
svar på en bön!
2010-04-28
  > Nästa text
< Föregående

En strimma av guld
En strimma av guld