Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

---det är här, nu, jag och du i vi

borta är ordet jag föraktar
när din doft lyser i mitt sinne

ögonblicket är i sin förlossning
ditt du är inne i mig
vi dör aldrig i gemensam famn
vi föds bara åter


det är här, nu, jag och du i vi


borta är dunklet ur en blick
när ömheten fångar oss i håv

renheten sprudlar av dess helhet
ditt du är min fusion
vi förloras av ögoblicket
vi vinner varandra

låt mig känna livet i din smekning
se när dina tårar flyr stunden
se din själ förnimma lusten
och röra vid din ömmande barm

det är här, nu, jag och du i vi

vår morgondag har upphört i stunden
blott tid är ett påfund
där ljuset stannar i sin resa
bredvid våra sekunder av njutning

nu är ordet jag omfamnar
när din blick berusar klockans makt

det är här, nu, jag och du i vi

tiden är borta

vi dör aldrig i gemensam famn
vi föds bara åter




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 262 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-05-01 09:11



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbart vacker diktad dikt om gemenskap
Tyckte mycket om denna Max
2010-05-02

  Gunnar Hilén VIP
efter fem läsningar växte den upp som en svamp och avgav doft som jag drog in djupt...NÄRVARO !
2010-05-01

  Emme VIP
Så väldigt fin...
2010-05-01

  stenen/ Yv Ericsson
du är känslosam på ditt speciella vis, som bara du kan. Igen!
2010-05-01

  etthjärtaäralltidrött
Och det är underbart!
2010-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé