Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om det är chill med dig såklart

Tvåhundratrettiotre kronor på kontot och rikast i världen,
tar sats från gatan och speglar mig i varje skyltfönster
för att se om det är verklighet än eller bara dröm,
för mandelträden tappar sina blad och det snöar
i maj. Gatorna går kvar på samma väg som
till mellanstadiet, men de har stängt antikvariatet
och målat om kyrkogården med nya blommor
men samma gamla familjegravar står mellan motionärerna.
Att det inte är vinter längre vet fikarna och uteserveringarna har
tagit över torget under en veckas tid nu.
Jag skriver ett sms och letar upp ambivalens under kontaktlistan,
du och jag och folköl i parken?
Fyllde 18 för ett tag sedan så det är inte ens lite olagligt längre.
Håret blev brunt när det skulle bli rött och badrumsmattan
har fått fläckar liksom mina tänder,
började dricka kaffe för någon månad sen
och ingen vet att jag har linser längre,
men jag är fortfarande jag och du är fortfarande het
och jag såg att du också lyssnar på Bowie på facebook,
så det ska tänkas på dig i smyg och du får gärna skicka ett svar,
jag väntar på dig,
om det är chill med dig såklart.




Fri vers av Sofiapoema
Läst 217 gånger
Publicerad 2010-05-01 13:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema