Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnasinnet kvar

Sitter på bryggan...
Det blev sent igår

Grillen tog sin tid
Och när vi gick ut
Var det öppen garderob

Massor i kö,
Det var kallt och vi frös

Doppar tårna
Känner vattenytan
Brytas

Så händer något

Jag krymper
Plötsligt är jag...
Mindre, blondare
Och betydlig
Kortare

Når inte längre ner med tårna
Det blir till att
Hoppa i!

Vattnet sköljer över mig
Väcker mina sinnen
Ett sprudlande skratt
Jag ser mig omkring
Tihi! Jag är ett barn igen!

Simmar omkring
Med mina arm-flyt-puffar
Ler lite hemligt
Hälsar på en groda

Simmar in mot land
Drar mig upp
Ordningen återställd
Men barnasinnet
Kvar




Fri vers (Fri form) av Lilla Lina
Läst 445 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-01 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lilla Lina
Lilla Lina