Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

---NÄR jag ska dö i dina armar BRUSTEN...

varför skulle jag dö i dina armar brusten
med ett hjärta av härdad granit
blott kraften var hämtad från lusten
där du uppfann dig själv som samarit

ditt famntag var av en väns vilja
din smekning en rårörd kompott
ur vänskap skall vi aldrig skilja
men längtan blev kärleken blott

ur barm skrek en längtan klar
sprungen ur en oskyldig blick
ty där fick jag alla berusande svar
att helvetet uppfans när du gick

så bruten i en sorgsen serenad
där vänskapen inte längre närade
där jag till högre makter förgäves bad
att min kärlek inte längre besvärade

din doft blev ett andetag för min själ
och din smekning gav mig liv
vår värld blev en akilleshäl
när drömmen blott var fiktiv

till trots du ensam på vägen vandrar
ack så ljuv trots förlusten
är det bara omöjligheten jag klandrar
när jag ska dö i dina armar brusten




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-03 09:44



Bookmark and Share


  Emme VIP
Snyggt, snyggt, snyggt, snyggt och snyggt =) *GILLAR*
2010-05-03

  Anders Perols
Snygga rim här.
2010-05-03

    ej medlem längre
Suveränt...
2010-05-03

    Jane S VIP
Ibland kan det vara lite svårt att förstå vem diktjaget är och den tilltalade. Ibland använder du "du" om diktjaget också eller hur? Rätta mig om jag har fel. Du har en alldeles egen frustande, obändig kraft och ett driv i dina ord som bara kan tyda på oerhört stark livskraft trots allt, det sipprar ut som en motor till alla oss läsare och även om det kan vara lite svårt att förstå den rena logiken vem- är- vem, så kan det kvitta, då dina ord, när de är som bäst, förvandlas till ångande bensin:)
2010-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé