Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan DIG lever jag mitt liv på femton minuter

jag ska drunkna i den bädd av lycka din blick strålar
förlora mig i ditt allts härlighet
fördjupa mig in i dina veners hjärtslag
och rosa den väg dina steg tar

utan din närvaro lever jag mitt liv på femton minuter

jag lovordar den helighet som din barm bär på
jag sjunger ut min längtan i vals
och rentvår mina kraftlösa tankar rakt in i din famn

där två sekunder bort
lever du i mitt allt och min ärlighet sjunker ned
i din hand
så vansinnigt riktigt och felfritt att ta din oskuldsfulla skönhet
från den värld du befinner dig i

utan din berusning lever jag femton minuter

låt oss förenas inom det liv som är utan trolöshet och hat

förgrenad är jag i mina tankar om vår gemensamma berusning
blott är jag femton minuter ifrån

du är min omöjlighet och jag självdör på ytan av enkelhetens paradox

mitt liv är ständig gasform som flyktigt passerar din själ
obemärkt och osynlig

din skönhet ger mig ut på resan genom dig
och där ska jag finna anledningen till ett
liv i evighet

utan dig lever jag mitt liv i femton minuter
utan din närvaro är jag snart självdöd av den
gråhet som omsluter min vardag

jag är snart förbrukad in i ett liv där massorna
redan förutbestämt mitt öde och bara din kärlek
kan förändra på ett allt







Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-13 16:26



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Denna börjar fysiskt..som du brukar.
Men klingar ut i något religiöst?
hm, bra!
2010-05-13

  Blåbäret
jisses...en trånande visa att sjunga under ett öppet fönster i vårnatten, vilken succé!
på liv och död, en modern ridderlig romantik på knä
härligt!
2010-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé