Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÅNLJUS

du gick iväg med mina krossade drömmar
du vankade oförsiktigt nedför trottoaren
men din doft stannade kvar och krigar
med mina lustar som skriker fantasi


du målade en värld av skönjande färger
som färdades ut mot en trasig själ
du fångade det med enkelhet och lotsar
mig in i det fromma med avskärmad närvaro

förlösande var du
med så små medel
med en oskuldsfulls skönhet

ljuva ögonblick som drar mig
tillbaka mot dina blickar
som berusar de sekunder
jag fyller mina lungor

förlösande är du
förkrossande är vi
förvillad är jag

borta är du




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 339 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-05-07 20:12



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett underbart alster som dunkar fram med klara enkla vackra rader
Tycker bara så om denna Max
2010-05-08

  Suzy med punkterna
Underskön text, fängslande
2010-05-08

  Gunnar Hilén VIP
nej för fan det här är samme gamle Max...han har bara snurrat runt sig själv några varv...det är en fråga om när blixten brinner av och bilden är där
2010-05-08

  Anders Perols
Verkar som du prövar lite nya former idag (åtminstone nya för mitt öga). Du gör det med framgång, detta var mycket bra.
2010-05-08

  Lindalou
Månne var det blott en älva som försvann in i dimslöjorna. ;-)
Vacker text Max.
2010-05-07

  lycksele
Glömde att säga:
Max, det här är en annorlunda dikt
av dig
vliket också visar att vi är fler än en
åtminstone tror vi det,
när vi spelar våra roller i
livets lotteri
Jag bedömer det som en av din bästa
i dagsläget.
Och det har att göra med mig.
Som person.
Vissa gillar det
Och jag gillar Max :)
2010-05-07

  lycksele
undrar vem du hade i sinnet
vem du skriver till

men undran är en del av spänningen
i en dikt, och i verklighet

undan lämnar en dörr på glänt
den tvingar inte läsaren in
men ger en möjlighet
att leva eller dö
... som en annan
diskbänkspoet
uttryckte saken
en gång för flera år, förlåt
flera århundrandande sedan

som farbror Melker (alias Astrid Lindgren)
sa det:
d e n n a d a g e n = e t t l i v

/copyright 2010 Maj lyck sele
2010-05-07

  Emme VIP
Åh så fint vännen =)
2010-05-07

  Nina Nightwish
Helt underbar text, vackert!!
2010-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé