Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inför det stundande prinsessbröllopet. Den kärleksdikt som ingen etablerad poet ville skriva.




I alla riktningar kommer vi att förses med upplevelser

 

Klockan gör motstånd

Vägen står upp

Regnet kopplar om till kropp

Musik kollapsar i dammet

 

Staden har just straffats

Blödande yllegarn

Passiv orkester

Från måsens höjd ett lerkärl

 

Påståenden katastrofer

Blyvikter penslas på kyrkan

En marsch i tretakt passerar

Isfylld båt i rote med livets låga

 

Stridslyg förirrar sig i templet

Pokerface på den döda

Kylan i barnet

Det stora skriet fäktas ner

 

Kompasser fastsydda i gyttja

Panik utbryter i dopfunten

Lasso runt kalvens nacke

Rosslingar från en bortglömd vagga

 

Läsning i presto

Svimningskänslor styr besluten

Nu ber orden om ursäkt

Tolk kallas till den plöjda savannen

 

Stämjärn nerkörda till skaften

En seger för de obeslutsamma

Möglande tapperhet

Koppärrig hovnigning

 

Revansch för gamla typsnitt

Självspäkning får forskaranslag

Viljan är en eternell i kolsyrat vatten

Kamp för fantasiernas logik

 

Teologer med spikskor

Räven inplastad som gåva

Trottoarernas paranoja

Tristess i högklackade slipsar

 

Vinden blir polischef

Plåster draperar utkiken

I trumpeterna bor koalor

Stanna upp mitt i insomnandet

 

Tapeter faller ner som glasbitar

Skåp med tennfat blockerar minnet

Fotografier förgiftade snittar

Kropp blir kropp av stål

 

Skavsår på sprayburk

Tårar klyver bilderna

Kompakt kyssande utan nåd

Kompakt kyssande utan nåd

 




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-08 00:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen