Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min KÄRLEK är fruktan att din skönhet ska betyda...

jag vågar inte längre se
ty blomman vissnar i min blick
att ljuva stund förgås
med den fruktan att skönheten börjar betyda

låt min himmel brinna
få med mig ruset
kom och känn hur vilsenheten plötsligt känns förångad
få mitt helvete att bringa det ljus som existerar
blott en dag ifrån vårt liv

där färgerna i din ögon låter mig segla
mot en horisont där du väntar
på min återfödelse

jag vågar inte längre se
ty dimman fångar min blick
att ljuva du förgås
i en värld där ytligheten regerar

låt din ljuvlighet forma mina steg
så rent, oskuldsfullt och vackert

förnimma fåfängan som beslöjar
de tankar som annars renar...
ett inte står i vägen och hindrar
mina besudlade fotsteg

låt världen duka under sin egen girighet
forma vår egen sanning
där sköljer det rena vattnet vårt krus
och en framtid blir plötsligt åter

jag vågar inte längre se
ty mörkret fyller min blick
att ljuva minnen besegras
av skönhetens odjur

med den fruktan att skönheten börjar betyda




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 317 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-10 12:35



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Tycker den här texten och Poetry in motions senaste: "I dina ögon" har klara beröringspunkter...
2010-05-11

  Betlehemsstjärnan VIP
Mycket berörande språk....vacker ända in i själen/B
2010-05-11

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett vackert mjukt alster med underbart flyt
Fint målande som sprider fin stämning
2010-05-11

  Emme VIP
Mycket mycket fin.. Jag är ju svag för upprepningar =)
2010-05-10

  Anders Perols
Vackert och välskrivet som alltid...
2010-05-10

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vacker. =)
2010-05-10

  Blåbäret
ditt skrivande driv är makalöst...så passionerat och levande med känslorna på utsidan
me like
2010-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé