Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

--LJUVA--II

ljuva blomma vid min sida
visar världen vid sin bryn
blott ensamheten bestrida
ty skörhet upp mot skyn

ljuva liv som sig tryter
kraftlöst mig det delar
splittrad spillra bara bryter
när det längre inte helar

ljuva dåtid som sig minner
ljumma vindar i mitt hår
blott ett allt som försvinner
lämnar sedan bara sår

ljuva blomma vid min sida
bryt upp mitt liv mot nytt
låt mig slutet genomlida
med ett liv som ej betytt

ljuva skörhet fromma tankar
mot en ny tid av mitt liv
beslöjad av mörka dimbankar
som döljer sitt motiv

ljuva ljuvlighet som bör finnas
att ett bakom träder vår
där glömda tankar ska få minnas
att i livet är jag han som ett hjärta får




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-10 14:52



Bookmark and Share


  Emme VIP
Massa applåder, som vanligt ;)
2010-05-10

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fint diktat. =)
2010-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé